Vi er så taknemmelige for at havde hørt til Odense, men havde også en god oplevelse af aalborg.

thumbnail for this post

Da vores datter Vanessa blev syg i slut november 2019, væltede verden fuldstændigt, vi turde dårligt nok trække vejret. Vi var heldige at hendes kræft form kunne behandles tæt på vores hjem i Langeskov. Med en køretur på ca 30 min. var vi på OUH.

Det har betydt så meget i en hverdag. Både at vi havde en sikkerhed for at vi hurtigt kunne være inde i de bedste hænder, et sted som faktisk gav os tryghed i alt det utrygge, at blodprøver kunne tages ved personale som hun kendte, og når cvket ikke virkede, vi kunne få lov at bruge vente tiden hjemme istedet for sygehuset. Dwt betød helt klart også meget for vores familieliv, at lillesøster oftere kunne komme på små korte visit, som Vanessa kunne magte. At hun kunne få besøg af veninder, som nemmere havde mulighed for at kigge forbi.

Men for os var det ikke kun det, som har betydt noget. Da vi nåede februar, hvor vi ellers havde bestilt ferie i tyskland, men nu ikke turde rejse udenlands, snakkede vi med lægen om, vores trang til at komme lidt væk hjemmefra, havde lidt ferie imellem to blokke. Han nævnte at han vidste børnecancerfonden havde nogle huse, og når vanessa skulle havde blodprøve, kunne han lave en tid på aalborg til os. Vi var meget overvældet og glæde.

Vi tog i sommerhus, men lykken var kort, for vanessa blev meget dårlig og kastede meget op, hvilket hun ellers ikke havde gjort, om natten havde jeg kontakt med h2 på ouh, som fik rykket vores aftale på aalborg tidligere, så næste morgen tog vi til aalborg. De tog en blodprøve, og gav lidt kvalmestillende, og da hun kvikkede op, tog vi tilbage i sommerhuset. Vi nåede dårligt ind af døren, før aalborg ringede, de havde fået svar på hendes blodprøve, og hun skulle havde blod. Så vanessas . blodtransfusion skete i Aalborg. Henrik tog afsted med Vanessa, imens blev jeg i sommerhuset med Emilia. Om aften kom en frisk pige hjem, og vi kunne nyde resten af vores ferie.

Jeg kan slet ikke se, hvordan vi skulle havde klaret sådan en tur til Riget, med et kræftsygt barn som kastede op hele tiden, og os med vores angst for hvad der ville ske nu. Det var så trygt og godt, at vi kan bevæge os rundt i Danmark, vidende om at der ikke kun er et sted, hvor de kan behandle vores børn.

Angsten fylder så meget, når et barn får kræft, og jeg vil tro, det giver os alle tryghed at vi ved der er flere steder, vi kan komme til. En blodprøve er ikke bare en blodprøve for de her børn, mange er bange. Medicinen er så vigtigt, og det betyder os noget, at man hurtigt har adgang, hvis der sker noget.

Vi er så taknemmelige for at havde hørt til Odense, men havde også en god oplevelse af aalborg.

Vær sød ikke at lukke afdelingerne, vi har brug for dem alle.