Det vil koste familier, at flytte det hele til København!

thumbnail for this post

Mandag d. 15 februar 2016 fik vores søn konstateret kræft. Vores søn Christian var 1 år og 8 måneder. Han havde kastet op i 22 dage, han var stoppet med at gå og hans øjne var begyndt at sitrede som om han konstant havde epileptiske anfald.
Vi blev indlagt på Børneafdelingen på Aabenraa sygehus d. 9. februar og overflyttet til OUH den 10 februar. Efter utallige undersøgelser kunne lægerne på OUH børneafdeling konstatere, at vores søn havde neuroblastomkræft (nervekræft).

Lægerne var meget ærlige; Ud af 5 børn, dør 3½ og Christian var hårdt ramt! Vi skulle håbe på det bedste men forberede os på det værste. Grundet Christians alvorlige tilstand anbefalede lægerne at begge forældre skulle være hos ham og vi fik tildelt tabt arbejdsfortjeneste. Der gik 2 måneder inden vi første gang fik lov til at tage hjem til en enkelt overnatning. Vi bor i hjertet af Sønderjylland og jeg aner ikke hvordan vi skulle være kommet igennem Christians sygdomsforløb, uden opbakning fra vores familie og venner, som gerne kørte til Odense for være at sammen med Christian og os – også selvom der kun var energi til korte besøg! Vi var meget indlagte og isolerede fra omverdenen og vi var derfor virkelig afhængige af at vores forældre, søskende og venner kom på besøg. Det bragte ny energi til både os og Christian.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange Christian har fået feber og vi har måttet haste afsted til Odense, både dag og nat. Det ville have været umenneskeligt at kører 3 timer i bil med vores syge barn for at få hjælp. Da Christian startede på sin kemobehandling var jeg 6 uger henne med vores andet barn. Lillesøster kom til verden søndag d. 4/9-16, kl. 01.04 – 4½ uge for tidligt. Mandag d. 5/9, kl. 8.00 blev Christian lagt i narkose og opereret for, at sikre at der ikke var mere tumor tilbage. IGEN var vi dybt afhængige af at vores familier var indenfor rækkevidde og kunne være hos os inden for 1½ time. Christians behandlingsforløb varede i 1 år og 5 mdr. Det indeholdt kemobehandling, operation, stamcellehøst (i Århus), stamcelletransplantation (i Århus), protronstråling i Houston (USA), og immunterapi. Jeg er ikke sikker på at vi var kommet ”hele” igennem forløbet, hvis vi var blevet sendt længere væk fra vores hjem!